Slavíme 70 let Kartografie Praha!

Rok 2024 je pro nás výjimečný. Slavíme 70. výročí od založení Kartografie Praha. Naše pestrá paleta projektů, které jsme během let vytvořili, nás formovala a přivedla k tomu, čím jsme dnes. Naše mapy, atlasy a vzdělávací materiály jsou neodmyslitelnou součástí cest, poznávání a vzdělávání pro generace studentů, učitelů, cestovatelů i nadšenců do zeměpisu.

Historie, na kterou jsme hrdí

Náš příběh začal v roce 1954, kdy byl založen Kartografický a reprodukční ústav v Praze. Od té doby jsme vydali tisíce tištěných atlasů, map a průvodců, které obohatily domácnosti, školy i cestovní batůžky. Zásadním milníkem v naší historii byl 30dílný soubor Poznáváme svět, který získal uznání nejen v tehdejším Československu, ale po celém světě. Tento kartografický poklad se stal oblíbeným sběratelským kouskem a našel si své místo v srdcích mnoha nadšenců. ❤️

Dalším ikonickým dílem je Školní atlas světa. Je nepostradatelným pomocníkem ve výuce nejen geografie a zároveň zůstává jedním z našich nejprodávanějších produktů. Desítky tisíc studentů si ho každý rok pořizují, aby objevovali náš neustále se měnící svět.

slavíme 70 let

Co se u nás děje dnes?

V poslední době jsme se věnovali několika zajímavým projektům, na které jsme hrdí a rádi bychom se o ně podělili.

V Kartografii Praha se pyšníme širokým portfoliem produktů, které inspirují jak žáky, tak učitele. Žákovský atlas, Pracovní sešit a Učitelská příručka tvoří moderní vzdělávací nástroje, které podporují hlubší porozumění světu. S aktualizovanými daty a atraktivním grafickým zpracováním zaujmou i ty nejmladší školáky.

Naše nová moderní řada atlasů čerpá inspiraci z nejlepších geografických publikací jak v Česku, tak v zahraničí. Každá aktualizace reaguje na změny ve světě a přináší studentům aktuální informace, které usnadňují pochopení geografických souvislostí.

Snažíme se také držet krok s moderními technologiemi prostřednictvím našich interaktivních atlasů Flexibooks. Tyto digitální nástroje kombinují tradiční mapy s interaktivními a multimediálními prvky, což učiní výuku poutavější.

Pro milovníky designu a cestování nabízíme personalizované mapy na míru prostřednictvím projektu Mapisimo.cz. Každá mapa je unikátní a skvěle se hodí jako ozdoba do kanceláří, domovů nebo jako dárek pro nadšence do map.

Náš ilustrovaný atlas a nástěnné mapy je navržen tak, aby rozvíjel vztah dětí k mapám už od útlého věku. Bohaté ilustrace přinášejí zábavu a vzdělání, zatímco nástěnné mapy se stávají oblíbenou dekorací ve školních třídách a dětských pokojích.

A konečně, pro všechny vášnivé cestovatele připravujeme naši novinku - Cestovatelské mapy. Již brzy!

Děkujeme vám za 70 let důvěry!

Díky vám, našim věrným zákazníkům, můžeme i nadále dělat to, co milujeme – tvořit mapy, které inspirují k objevování světa. Ať už jste student, cestovatel nebo milovník geografie, těšíme se na další dekády společného poznávání.

 

Vaše Kartografie Praha